Jatko- ja täydennyskoulutukset

Akatemian jatkokoulutukset laajentavat käytössä olevia hoitokeinoja ja tekevät ammatista monipuolisemman sekä kehittävät yleistä ammattitaitoa. Esimerkiksi yrttilääkintä ja terveellinen ruokavalio ovat merkittävä osa kiinalaisen lääketieteen perinnettä, mutta koulutusta niistä on ollut harvoin tarjolla. Akatemia järjestää tasokkaita kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion täydennys- ja jatkokoulutuksia. Jatkokoulutukset on tarkoitettu pääasiassa kiinalaisen lääketieteen ammattilaisille tai vähintään vuoden perusopinnot suorittaneille. Yrtteihin ja manuaalisiin tekniikoihin, kuten tuinaan, shiatsuun ja kuivakuppaukseen liittyviä koulutuksia on tarjolla myös muille hyvinvoinnin, terveyden ja kauneuden parissa toimiville hoitajille, kuten esimerkiksi hierojille ja kosmetologeille.

Jatkokoulutuksissa mukana on usein myös ulkomaisia luennoitsijoita syventämässä opetusta ja tuomassa kokemusta ja perspektiiviä erilaisista toimintaympäristöistä, kuten sairaaloista ja yliopistollisista tutkimuskeskuksista.

Jatkokoulutuksia järjestetään mm. seuraavista aiheista:

  • kiinalaisen lääketieteen tieteellinen tutkimus
  • kiinalaisen lääketieteen klassikot ja niiden tutkimus
  • ravintoterapia kiinalaisen lääketieteen hoitomuotona
  • yrtit ja formulat sekä suomalaiset kasvit
  • aromaterapia ja kiinalainen lääketiede
  • eläinten hoitaminen
  • laserakupunktio
  • tuina
  • qigong ja yangsheng

Jatkokoulutusten laajuudet vaihtelevat viikonloppukursseista useamman kuukauden kestäviin kokonaisuuksiin. Kaikista koulutuksista saa opintopisteitä sekä todistuksen osallistumisesta.

Täydennyskoulutukset

Kiinalaisen lääketieteen Akatemian järjestämä peruskoulutus on Suomen laajin kiinalaiseen lääketieteeseen keskittyvä koulutusohjelma. Peruskoulutuksen osioihin voivat osallistua myös muiden koulujen oppilaat. Mikäli koulutus on jäänyt kesken tai omassa koulutuksesta on jäänyt puuttumaan joitakin osioita, opintoja voi täydentää peruskoulutusryhmän mukana yksittäisinä osioina tai kokonaisina lukukausina. Myös kertaaminen mm. pistämistekniikoissa tai erilaisissa patologioissa yhdessä alan tutkijoiden kanssa on mahdollista suorittaa.

Opetusklinikalla myös muiden koulujen oppilaat voivat suorittaa kliinistä harjoittelua. Kansainväliset ETCMA:n koulutuskriteerit vaativat vähintään 500 tuntia ohjattua kliinistä harjoittelua. Akatemian koulutusklinikalle on mahdollista tulla täydentämään opintojaan kriteereitä vastaavaksi. Lisätietoja klinikasta löytyy Klinikkaosion alta.

 

Tulevat jatko- ja täydennyskoulutukset