jatkokoulutus tutkimus uutiset

Kiinalaisen lääketieteen Akatemia avasi ovensa

Mikael Ikivesi

Gil Barzilay: Kiinalaisen lääketieteen tutkimus

Akatemian perustajia Gil Barzilayn kanssa kurssin jälkeen.

Kiinalaisen lääketieteen Akatemia avasi ovensa 16-17.9.2017. Ensimmäinen Akatemian järjestämä jatkokoulutus käsitteli kiinalaisen lääketieteen tutkimusta. Viikonlopun aikana Israelista saapunut tohtori Gil Barzilay kävi läpi lähemmäs 50 uutta tutkimusta tuloksineen sekä perhedytti kiinalaisen lääketieteen harjoittajia lukemaan lääketieteellisiä tutkimusraportteja. Gil Barzilay on ETCMA:n hallituksessa ja vastaa akupunktion lääketieteelliseen tutkimukseen liittyvistä kysymyksistä.

Suomen kiinalaisen lääketieteen ammattilaiset olivat pitkään kaivanneet mahdollisuutta tutustua alaamme koskevaan lääketieteelliseen näyttöön ja tutkimusmenetelmiin. Suomen akupunktion tekijät ovat jatkuvasti enemmän yhteistyössä lääkärien kanssa asikkaitaan hoitaessaan ja yhteinen kieli ja tutkimustiedon ymmärtäminen on muodostunut yhä tärkeämmäksi osaksi ammattia. Tutkimuksia seuraamalla alamme ammattilaiset lisäksi voivat saada uutta tietoa todistetusti toimivimmista lähestymistavoista hoitotyössä.

Kiinalaisesta lääketieteestä tehdään jatkuvasti uusia tutkimuksia ja tutkimusten taso on kehittynyt jatkuvasti. Yksi laajimpia uusia tutkimuskatsauksia on The Acupuncture Evidence Project – A Comparative Literature Review 2017, johon on kerätty lääketieteelliset tutkimukset akupunktion vaikutuksista. Katsauksen tutkimuksia on arvioitu mm. Cochrane-katsauksia varten kehitetyn työkalun avulla.

Gil Barzilay opettamassa kiinalaisen lääketieteen ammattilaisille lisää alan tutkimuksesta ja tutkimustuloksista.