Kiinalainenlaaketiede.fi

Akupunktion ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntemusta


Perinteisen kiinalaisen lääketieteen tutkimusta

Kiinalaisen lääketieteen tutkimusta suoritetaan yliopistoissa ympäri maailmaa. Koska tutkimus on pitkälti lääketeollisuuden rahoittamaa, on tutkimus keskittynyt kiinalaisen lääketieteen rohdosten tutkimiseen ja vaikuttavien aineiden eristämiseen. Myös kulttuurin ja kiinalaisen lääketieteen historian tutkimusta tehdään useissa yliopistoissa.

Kiinalaisen lääketieteen tutkimusta länsimaisesta näkökulmasta

Kuopion yliopisto on tällä hetkellä Suomen edelläkävijä kiinalaisen lääketieteen tutkimuksessa. Kuopion yliopisto on osana esimerkiksi laajaa European Institute of Chinese Medicine -projektia, joka pyrkii edistämään ja tutkimaan kiinalaisen lääketieteen käyttömahdollisuuksia. Lisäksi se pyrkii modernisoimaan kiinalaista lääketiedettä.
Kuopion yliopisto on myös tehnyt ensiluokkaista tutkimusta uusien lääkekäyttöön sopivien bioaktiivisten molekyylien löytämiseksi kiinalaisen lääketieteen käyttämistä rohdoksista.
Lisätietoja..

PubMed on Yhdysvaltojen National Library of Medicinen ylläpitämä lääketieteellisten artikkeleiden, aikakausijulkaisujen ja lääketieteellisten tutkimustulosten julkaisuun keskittynyt tietopankki. Sieltä löytyy kymmeniätuhansia tutkimustuloksia kiinalaisesta lääketieteestä. Osa tutkimuksista ei täytä tieteellisiä kriteereitä, mutta tutkimusten laatu on parantunut viimeisten vuosikymmenten aikana huomattavasti.

The Acupuncture Evidence Project -kirjallisuuskatsaus on Australian akupunktioyhdistyksen julkaisu, johon on koottu tieteellistä näyttöä akupunktion toimivuudesta. Kirjallisuuskatsausta päivitetään jatkuvasti: [PDF]

Kiinalaisen lääketieteen, kulttuurin ja historian tutkimusta

Kiinan merkittävimpiin kiinalaisen lääketieteen kouluttajiin ja tutkimusjärjestöihin kuuluu China Academy of Traditional Chinese Medicine, joka toimii yhteistyössä useiden yliopistojen ja sairaaloiden kanssa.

Taiwanilla toimii Academia Sinica, jonka History of Medicine Group on hyvin merkittävä kiinalaisen lääketieteen ja itämaisen perinteen tutkimuskeskus.

Konferensseja ja seminaareja

TCM kongressi Rothenburgissa, Saksassa, on yksi suurimpia kiinalaisen lääketieteen kongresseja. Seuraava kongressi on toukokuussa 2017.


Sivua päivitetty: 16.02.2017 23:22