Kiinalainenlaaketiede.fi

Akupunktion ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen asiantuntemusta


Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion koulutus


HUOM!!!
Uudenlainen kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion peruskoulutus on alkamassa tammikuussa 2018. Koulutus täyttää ETCMA:n (European Traditional Chinese Medicine Association) ja Maailman terveysjärjestö WHO:n kriteerit akupunktion ammatillisestakoulutuksesta. Koulutuksen järjestää Kiinalaisen lääketieteen Akatemia. Lisätietoja saatavilla pian.

Yhteydenotot ja lisätiedot osoitteesta: akatemia@kiinalainenlaaketiede.fi

Kiinalaisella lääketieteellä ei ole vielä virallista asemaa Suomessa. Myöskään yliopistotasoista koulutusta ei ole Suomessa tarjolla. Suomen perinteisen kiinalaisen lääketieteen yhdistys ry (Finnacu) ja Suomen Kiinalaisen Lääketieteen Liitto (Skill) ovat tehneet töitä kiinalaisen lääketieteen aseman vakiinnuttamiseksi Suomessa. Kaikki koulutukset eivät useinkaan silti vastaa Euroopan kattojärjestön ja WHO:n kriteereitä kiinalaisen lääketieteen koulutusvaatimuksista.

Suomessa toimii useita yksityisiä kouluja, jotka tarjoavat peruskoulutusta akupunktiosta ja muista kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista. Peruskoulutuksen käyneille on tarjolla vaihteleva määrä syventävää koulutusta.

Lyhyitä, ei ammattiin tähtääviä, kursseja järjestetään työväenopistoissa, aikuiskoulutuskeskuksissa ja luontaishoitoloissa.

Mikael Ikivesi opettaa kiinalaista lääketiedettä Kiinalaisen lääketieteen Akatemialla.


Sivua päivitetty: 11.08.2017 14:00